From Within The Architecture of Helena Arahuete

Door Alan Hess, Silvia Perea, Mimi Zeiger

The Architecture of Helena Arahuete is de eerste publicatie over het leven en werk van de Argentijns-Amerikaanse architect Helena Arahuete, een van de weinige architecten ter wereld die nog steeds de oorspronkelijke principes van de organische architectuur in praktijk brengt, ontwikkeld door Louis Sullivan en Frank Lloyd Wright gedurende een eeuw geleden. Arahuete brengt deze traditie naar de 21e eeuw en integreert deze met het huidige discours over duurzaamheid.
Dit rijkelijk ge├»llustreerde boek, gepubliceerd in combinatie met een baanbrekende tentoonstelling van Arahuete’s werk en invloed in het Art, Design & Architecture Museum van UC Santa Barbara, breidt de wetenschap over organische architectuur uit door Arahuete’s persoonlijke interpretatie van deze filosofie te belichten. De publicatie benadrukt de oprechte en gedurfde geest die ten grondslag ligt aan de ontwerpen van Arahuete, buiten de schaduw van de beroemde architect John Lautner, al meer dan twintig jaar haar mentor en werkgever.
Arahuete’s onwrikbare benadering van architectuur blijft tot op de dag van vandaag bestaan. Ze is een inspirerend voorbeeld, vooral voor huidige en toekomstige studenten en architecten, vanwege de spectaculaire bouwwerken die ze heeft neergezet en haar vaste geloof in de noodzaak voor architecten om de grenzen van het vakgebied te verleggen door afstand te nemen van modieuze tendensen.

Bewerkt door Silvia Perea, met bijdragen van Alan Hess, Silvia Perea en Mimi Zeiger, en een inleiding door Gabriel Ritter.

Specificaties
2023, English ISBN 9789491444746 NUR 648
Auteur(s) Alan Hess, Silvia Perea, Mimi Zeiger
Pagina's 192 p.
Afmetingen 17 ├Ś 24 cm
Illustraties Ca. 150 z/w en kleur ills.
Bindwijze Paperback