Navigating Music Technology Implementing a practice-based application of music technology into music-based therapeutic interventions and professional training

Door Marijke Groothuis, Artur Jaschke, Carola Werger

In dit baanbrekende handboek onderzoeken Carola Werger, Marijke Groothuis en Artur Jaschke de verschillende kansen die muziektechnologie kan bieden voor het beroep, het veld en de ontwikkeling van muziektherapie in het algemeen.
Als we het instrument dat we bespelen – hier de muziektechnologie zelf – niet onder de knie kunnen krijgen, kunnen we onze klanten niet helpen muziek te maken met dit medium. Als muziektherapeuten vragen we ons vaak af hoe we technologie kunnen gebruiken in onze dagelijkse praktijk, hoe we deze effectief kunnen leren gebruiken en tenslotte, hoe we muziektechnologie kunnen integreren in de curricula van het professionele muziektherapieonderwijs.
Het boek biedt het theoretische kader waarin de praktijkgerichte benadering is ingebed, maar kan ook worden gebruikt in het onderwijs, als leidraad in de dagelijkse klinische praktijk, als verzameling van methoden en benaderingen en geeft een venster op het praktische gebruik van muziektechnologie.

Specificaties
2021, English ISBN 9789491444678 NUR
Auteur(s) Marijke Groothuis, Artur Jaschke, Carola Werger
Design Michiel Terpelle
Pagina's 256 p.
Afmetingen 17 × 24 cm
Papier Arena White Smooth Arena Ivory Rough