The City as Anthology Movements at the Margins of Public Space

Door Mariken Overdijk, met het voorwoord in samenwerking met Jeroen Boomgaard

Dit boek gaat over lichamen. Over hoe lichamen de vertrouwde omgeving van iemands huis doorkruisen of langs de bekende routes van het dagelijks leven bewegen, maar ook over de relatie van lichamen tot de openbare ruimte. Op een ander niveau laat het boek zien wat de betekenis van artistiek onderzoek kan zijn. Onderzoek vertelt over experimenten en ervaringen, verzamelingen en vergezichten die de onderzoeker tijdens het onderzoek heeft opgedaan. Dit boek laat zien dat elk goed (artistiek) onderzoek toekomst schept.
Het boek ensceneert onderzoek, dwaalt, ondervraagt, beschrijft, tekent, verkent en biedt zo een reeks choreografieën van het gewone leven. Hiermee maakt Mariken Overdijk duidelijk dat een kunstwerk geen eenmalige gebeurtenis is, maar een mogelijkheid creëert die, hoe minimaal ook, levens voor altijd verandert.

Dit boek presenteert het werk van Mariken Overdijk, kunstenaar en docent aan de Gerrit Rietveld Academie, met een voorwoord in samenwerking met Jeroen Boomgaard, voormalig hoogleraar LAPS, het Lectoraat Kunst & Openbare Ruimte van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Mariken Overdijk studeerde af aan de MA Home of Performance Practices, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Specificaties
2023, English ISBN 9789491444906 NUR 640
Auteur(s) Mariken Overdijk, met het voorwoord in samenwerking met Jeroen Boomgaard
Pagina's 192 p.
Afmetingen 14 × 24 cm
Illustraties Ca. 150 z/w en kleur ills.
Bindwijze Paperback, Japanese folding
Papier omslag: bedrukking met spot-uv lak extra: 16 pagina´s kalkpapier