01 december 2023

Future Art School Symposium: (Un)learning Practices

Deze week was het ‘Future Art School Symposium’ and wij zijn super blij dat we daar met ArtEZ Press onderdeel van mochten uitmaken.

Op 30 november (hele dag) en 1 december (ochtend) vondt in Zwolle Spoorzone de conferentie Future Art School: (Un)learning Practices plaats. Tijdens deze ArtEZ tweedaagse onderzoeken studenten, docenten en onderzoekers intensief de vraag: Hoe ziet de kunsthogeschool van de toekomst eruit? Hoe zal die ruiken, klinken, voelen?

In deze conferentie bezien en beproeven we de ingrediënten die de kunsthogeschool van de toekomst kunnen vormgeven. Om wat voor docenten en leerruimten vraagt de nieuwe sociale, politieke en ecologische realiteit? Welke onderwijsmethoden gebruiken we? Voor welke competenties leiden we op? Hoe gaan we om met beoordelen en toelating? Hoe gaan we om met elkaar? Aan de hand van deze vragen reizen we langs verschillende systemen, methodieken, processen, ideeën en praktijken en door nog onbekende ruimtes om nieuwe relaties te leggen die de kunsthogeschool van de toekomst zichtbaar maken.