04 juni 2024

Nieuwe Pre-order ‘Practising Solidarity’

Nieuwe pre-order: Practising Solidarity

De nieuwe publicatie Practising Solidarity is op 21 mei tijdens het symposium Ties that Bind, State of Fashion, feestelijk voorgelanceerd door Daniëlle Bruggeman en is vanaf nu beschikbaar als pre-order! We kijken terug op een prachtige voorlancering, met veel dank aan Daniëlle Bruggeman en de organisatie van State of Fashion. Tijdens het symposium was in de hal van het Rembrandttheater in Arnhem een stand van ArtEZ Press te bezoeken en waren er diverse publicaties te koop.

Practising Solidarity onderzoekt hoe je op een solidaire manier kleding kunt maken en dragen. Modebeoefenaars, ontwerpers en artistieke onderzoekers zijn bezig met een praktijk waarin ze gezamenlijk onderzoeken wat het inhoudt om solidariteit in de mode te beoefenen. Het is de hoogste tijd om verder te gaan dan de systemische ontmenselijking, voorbij de maatschappelijke ongelijkheden en de eurocentrische en uitbuitende benaderingen die inherent zijn aan het huidige industriële modesysteem.

In dit boek erkennen we de urgentie van het beoefenen van meer zorg – voor andere mensen, dieren, organismen, soorten, maar ook voor meer zorg voor de materie van de natuur en de andere materiële bewoners van de aarde waarmee we samen leven.

Vind de pre-order in onze webshop!