Over ArtEZ Press

‘Driving change, shifting perspectives and emphasising the power of the arts.’

Onze filosofie is dat elke publicatie van ArtEZ Press van waarde moet zijn voor kunst en samenleving. Onze publicaties stimuleren verandering en innovatie, bieden nieuwe perspectieven en tonen de kracht van kunst. Ze zijn een inspirerende kennisbron voor studenten, kunstenaars, onderzoekers en iedereen die geĂ¯nteresseerd is in kunst, cultuur en onderwijs. Onze publicaties stimuleren diversiteit en rijkdom in theorie en praktijk.

ArtEZ Press is de uitgeverij verbonden aan ArtEZ University of the Arts. Sinds 2005 publiceren we boeken van hoge kwaliteit, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Het unieke ontwerp versterkt de inhoud en vice versa. De zorgvuldig samengestelde collectie die ArtEZ Press door de jaren heen heeft opgebouwd, vertegenwoordigt disciplines als architectuur, beeldende kunst, dans, interieurontwerp, kunsteducatie, mode, muziek en muziektherapie, productontwerp, theater, design en kunsttheorie.

Auteurs van ArtEZ Press worden onderdeel van ons (internationale) platform van auteurs, kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers. Publiceren bij ArtEZ Press betekent inzet voor kwaliteitsboeken, vanwege de tijd en aandacht die besteed wordt aan het redactie- en ontwerpproces. Publiceren bij ArtEZ Press betekent ook het aangaan van een samenwerking die zich inzet voor impact op het gebied van onderzoek en interventies in kunst en onderwijs.

Download onze catalogi